Mobilra optimalizált weboldal

Weboldalaink reszponzívak

Mobilra optimalizált weboldal

Manapság egyre többen használják mobiltelefonjukat, tabletjüket, iPad-jukat internetezésre. Sokak közülük szinte már nem is használtank asztali számítógépeket, laptopokat, mert az igényeiknek teljesen megfelel a mobil felület is böngészésre.


Ehhez elengedhetetlen, hogy a weboldal, egy webáruház, akár egy hírportál mobilra optimalizált, azaz reszponzív legyen. Ez egy viszonylag újabb technológia, mely a mobil eszközök elterjedésének köszönhetően vált szükségessé. Lényegében a mobil telefonon vagy tableten nem a hagyományos nagyobb asztali vagy laptop monitoron látható elrendezés jelenik meg. Az egyes modulok szabadon átrendeződnek az adott képernyő méretnek megfelelően. Ennek köszönhetően, nincs szükség az oldalakat nagyítgatni, ha olvasni szeretnénk valamit. A betűméret állandó, bármilyen eszközön egyből jól olvasható. Egy modern 2015-ös stílust képviselő weboldala elengedhetetlen része ez a funkció.

Természetesen, aki ragaszkodik a régi stílusú weblapohoz, az is megoldható, hogy asztali gépeken illetve laptopokon egy hagyományos weboldalt lát a felhasználó, mely nem lesz reszponzív, de mobil készülékről látogatva a weboldal egy másik stílust használ, mely már reszponzív, így tökéletesen használható akár mobiltelefonról akár tabletről is.

2017 © Copyright. Designed by swebdesign.hu

Keresés